Izobraževanje: Sommelier I. stopnje

Trajanje: 
80 šolskih ur (4 ure x 18 dni + izpit + študijska ekskurzija)

Doživetje:
120 različnih slovenskih in tujih vzorcev, 2x sommeliersko delovno kosilo, študijska ekskurzija v vinske kleti

Nova znanja:
Sommelierske znanja in praktične veščine, senzorika vina, enogastronomija, kulinarika, vinska retorika, vina sveta, vinogradništvo, zakonodaja, strežba, pomanjkljivosti in napake vina, degustiranje, kovček arom, veščine nastopa pred gostom, delo pri gostovi mizi, trženje vina, …

Razpisana izobraževanja:
4. januar 2022, Ljubljana (PDF)
22. marec 2022, Maribor (PDF)

1175,00 €
PLAČAJ ZDAJ

1205,00 €
PLAČAJ ZDAJ

1175,00 €
PLAČAJ ZDAJ

Izobraževanja

Mini sommelier

Sommelier ljubitelj

Senzorika in retorika

Sommelier I. stopnje

Sommelier II. stopnje

Sommelier III. stopnje

Druga izobraževanja

  1. semester: ZAČETNA SOMMELIERSKA ZNANJA (sommelier ljubitelj)
  2. semester: VINSKA SENZORIKA IN RETORIKA
  3. semester: SPECIALISTIČNA SOMMELIERSKA ZNANJA
  • Vodena pokušnja več kot 120 slovenskih in tujih vin (mirnih in penečih)
  • 2 x sommeliersko delovno kosilo
  • Celodnevna strokovna ekskurzija z vodenim obiskom vinske kleti
  • Praktični pouk
  • Trening vinske postrežbe
  • Testiranje okusov
  • Osnovne pozitivne zaznave in osnovne napake iz kovčka arom
  • Prenosi dobrih praks

Urnik predavanj je načrtovan ob delavnikih, dva do tri krat tedensko med 16.30 in 20. uro.

Program se zaključi z izpitom in slavnostno podelitvijo.

SOMMELIERSKA OPREMA in INSIGNIJE:

  • Sommelierska suknja, izdelana po meri, s pripadajočim metuljčkom in z izvezenim znakom Društva vinskih svetovalcev Sommelier Slovenije
  • Posrebrena sommelierska insignija – posodica Taste Vin
  • Uradni sommelierski odpirač z napisom Sommelier.si Academy
  • Sommelierska literatura, delovni zvezek s povzetki vseh predavanj in strokovna revija

 Udeleženci prejmejo po uspešno zaključenem izobraževanju:

  • Diplomo – potrdilo – o uspešno zaključenem izobraževanju
  • Značko Vinski svetovalec Sommelier I.  
  • Referenčno listo predavateljev
  • Povzetek pridobljenih znanj in kompetenc

CENA 1,175 € z vključenim ddv oz. 963,11 € brez ddv za celotno izobraževanje in vse materiale.

Od tega znaša cena izobraževalnega programa in gradiv 980 z vključenim ddv (803,28 brez ddv) po udeležencu ter cena obvezne sommelierjeve opreme 195 € z vključenim ddv (159,84 brez ddv).

Po predhodnem dogovoru je možno plačilo na več obrokov! Pri ceni upoštevamo predhodno pridobljena znanja in kompetence iz izobraževalnih programov Sommelier.si Academy. Udeleženci, ki so uspešno zaključili izobraževanje Sommelier ljubitelj, prejmejo 200 € popusta!

Nosilec izobraževalnega programa je Zavod za razvoj in raziskovanje gostinskih in kmetijskih dejavnosti SloVino

Partnerja pri izvedbi izobraževalnega programa Sommelier I. stopnje sta
Zavod SloVino in Društvo vinskih svetovalcev Sommelier Slovenije 

Lokacije: LJUBLJANA, MARIBOR, NOVO MESTO, KOPER
Za skupine zvedemo izobraževanje tudi na vaši lokaciji, kjerkoli po Sloveniji – interesenti nam brez odlašanja pišite na info@sommelier.si

Prijave se sprejemajo do zapolnitve razpoložjivih mest.

Predhodno strokovno znanje slušateljev ni zahtevano.

Za dodatne informacije vam je z veseljem na voljo koordinatorica izobraževalnih programov Teja Meško, mag. kult. dosegljiva na info@sommelier.si ali 02 2283030 ali 031 766 000.

KOTIZACIJA

1175,00 €
PLAČAJ ZDAJ

DARILNI PAKET

1205,00 €
PLAČAJ ZDAJ

DARILNI BON

1175,00 €
PLAČAJ ZDAJ

    Dovoljujem uporabo svojih osebnih podatkov za namene prijave in obveščanja v skladu z veljavno zakonodajo.

    Naziv predmeta in vsebine

    1. SENZORIKA I
    • Osnove senzorike
    • Osnove vinske retorike
    • Testiranje okusov
    • Vodenja pokušnja – praktičen prikaz
    2. SOMMELIERSTVO
    • Sommelierska organizirianost
    • Osnove strežbe in načini serviranja
    • Kozarci
    • Sommelierski pripomočki
    3. VINOGRADNIŠTVO
    • Sodobno vinogradništvo
    • Uvod v kletarstvo
    • Osnove ampelografije
    4. KULINARIKA
    • Osnove kulinarike
    • Postopki obdelave živil
    • Kulinarično izrazoslovje
    5. ENOGASTRONOMIJA I
    • Osnove druženja vina in jedi
    6. SENZORIKA II - VINA SVETA
    • Enografija Slovenije
    • Enografija sosednjih držav
    • Vodena pokušnja – sosednje države in svet
    7. VINSKA RETORIKA
    • Opisovanje, izrazoslovje
    • Vodena pokušnja – praktičen prikaz
    • Delavnica osnovnih pozitivnih vonjav in napak iz kovčka arom
    • Uvod v slovenska vinska žganja
    8. SENZORIKA III - RDEČA VINA
    • Organoleptika
    • Pokušnja rdečih vin
    • Osnove fortificiranih vin
    9. VINOGRADNIŠTVO - VINARSTVO
    • Osnove kletarstva
    • Osnove ampelografije
    • Vina posebnih kakovosti
    • Pokušnja predikatov
    10. BELA IN ARHIVSKA VINA
    • Organoleptika belih vin
    • Organoleptika arhivskih vin
    • Vodena pokušnja belih in arhivskih vin
    11. PENINE IN PENEČA VINA
    • Penine Slovenije
    • Najslavnejše svetovne regije penečih vin
    • Vodena pokušnja penečih vin
    12. STREŽBA VIN
    • Strežba vin
    • Praktični prikaz strežbe vin
    • Praktični prikaz postopkov pri postrežbi vin
    • Prodaja pri gostovi mizi
    13. KULTURA VINA IN VINSKI TURIZEM
    • Kultura vina na Slovenskem
    • Zgodovina vinske kulture
    • Vinski turizem
    14. ENOGASTRONOMIJA II
    • Druženje vina in jedi
    • Horizontalno spajanje
    • Vertikalno spajanje
    15. VINSKA EKONOMIJA
    • Ekonomika, kalkulacije
    • Trženje, trženjski pristopi
    • Marketing, izpostavitve, pozicioniranje
    • Materiali za pospeševanje prodaje
    16. VINSKA ZAKONODAJA
    • Slovenska in evropska vinska zakonodaja
    • Svetovna vinska zakonodaja
    17. PRAKSA
    • Strežba vin, treningi
    • Postopki strežbe, treningi
    • Pokušanje, zaznavanje in opisovanje vin
    • Testiranje okusov
    • Zaznavanje primarnih vonjav iz kozarcev
    • Treningi pozitivnih zaznav in napak iz kovčka arom
    18. SOMMELIERSKO DELOVNO KOSILO I
    • Druženje jedi z vini
    • Svečana podelitev potrdil in insignij udeležencem modula I in II
    19. DOBRE PRAKSE
    • Obisk vinarjev in pokušnje vin
    • Predstavitev vinskih kozarcev
    • Predstavitev najmodernejše tehnike za pranje kozarcev
    • Pokušnje sirov, olj in vode
    20. STROKOVNA EKSKURZIJA Z DELOVNIM KOSILOM
    • Delovno sommeliersko kosilo II
    • Obisk vinske kleti, voden ogled in pokušnja
    • Ogled vinograda
    21. IZPIT
    • Teoretični, pisni del
    • Ustni zagovor
    • Praktični del: strežba vin
    • Praktični del: pokušnja in opis vina
    20 let tradicije

    Več kot 1000 zadovoljnih slušateljev

    Vse aktivnosti Sommelier.si Academy sodijo pod okrilje SloVino koncepta, ki že 20 let nepretrgoma izobražuje, informira, promovira in soustvarja vinsko kulinarično podobo Slovenije doma in v svetu.

    Več kot 1000 zadovoljnih udeležencev izobraževalnih programov je referenca na katero smo ponosni!

    Dobrodošli ljubitelji dobrih okusov in doživetij!

    Vinsko kulinarična znanja in veščine povezane z vinsko kulturo ter njihov prenos v prakso so esencialni del poslanstva Sommelier.si Academy. Že vse od leta 2000 se skupaj z izjemno skupino sodelavcev sistematsko trudimo za dvig kulture omizja  ter za osveščenost o temah povezanih z vinom in hrano. V izobraževalne procese vključujemo vrhunske strokovnjake, ki izjemno zakladnico znanj nesebično delijo s sodelujočimi na naših izobraževanjih, degustacijah in drugih okusnih doživetjih.

    Ponosni smo na praktična in uporabna znanja, ki jih delimo z vami.Osebno sem vam na voljo za vse podrobnosti in informacije o delovanju Sommelier.si Academy.

    Veselim se naših skupnih, okusnih vinsko kulinaričnih doživetij.

    Dejan Baier
    dejan@baier.si ali 031 766 000

    PARTNERJI IN PODPORNIKIPoglej vse