Izobraževanje: Sommelier ljubitelj

Trajanje: 
28 šolskih ur (4 ure x 7 dni)

Doživetje:
60 različnih vin, sommeliersko delovno kosilo

Nova znanja:
Sommelierske veščine, senzorika vina, vino k jedem, kulinarika, vina sveta, vinogradništvo, osnove degustiranja

Razpisani termini & lokacije:
7. januar 2025, Ljubljana
pomlad 2025, Maribor

Izobraževanja

Mini sommelier

Sommelier ljubitelj

Senzorika in retorika

Sommelier I. stopnje

Sommelier II. stopnje

Sommelier III. stopnje

Druga izobraževanja

»Sommelier ljubitelj« je izobraževalni modul namenjen vsem, ki želijo pridobiti bazična sommelierska znanja o vinu in kulinariki (poslovneži, gostinci, vinarji in ostali ljubitelji).

Izobraževanje poteka 28 šolskih ur v okviru 7 srečanj, ki običajno potekajo dva do tri krat tedensko med 16.30 in 20. uro.

  • Udeleženci pokušajo več kot 60 vzorcev domačih in tujih vin.
  • Vključeno je sommeliersko delovno kosilo.
  • Vrhunski predavatelji. 
  • Udeleženci prejmejo potrdilo o udeležbi.

“Slušatelji spoznajo osnove vinogradništva in vinarstva, naučili se bodo pokušati vina in spoznali osnove vinske senzorike, spoznavali bodo pravilno strežbo vključno s kulturo mize, veliko novih znanj bodo pridobili tudi na področju druženja vina in jedi.”

Zaključeno izobraževanje Sommelier ljubitelj je priznano kot opravljen prvi semester izobraževanja Sommelier I. stopnje.

Vinoljube in gurmane neprekinjeno izobražujemo že od leta 2000.

Lokacije: LJUBLJANA, MARIBOR, NOVO MESTO, KOPER
Za skupine zvedemo izobraževanje tudi na vaši lokaciji, kjerkoli po Sloveniji – interesenti nam brez odlašanja pišite na info@sommelier.si

Prijave se sprejemajo do zapolnitve razpoložljivih mest.

Predhodno strokovno znanje slušateljev ni zahtevano.

KOTIZACIJA

320 €
PLAČAJ ZDAJ

DARILNI PAKET

350 €
PLAČAJ ZDAJ

DARILNI BON

320 €
PLAČAJ ZDAJ

    Dovoljujem uporabo svojih osebnih podatkov za namene prijave in obveščanja v skladu z veljavno zakonodajo.

    Naziv predmeta in vsebine

    1. SENZORIKA VINA
    • Osnove pokušanja vina
    • Napake in bolezni vina
    • Vinska retorika
    2. ZNANJE O GROZDJU IN VINU
    • Sodobno vinogradništvo
    • Sodobni postopki predelave grozdja in nege vina, njihov vpliv na kakovost vina
    3. KULINARIKA
    • Sodobni trendi v prehranjevanju
    • Strokovno izrazoslovje
    4. ENOGEOGRAFIJA - SLOVENIJA
    • Spoznavanje vin vinorodnih dežel
    5. ENOGEOGRAFIJA - TUJA VINA
    • Vinogradništvo in vina sveta
    6. SOMMELIERSTVO
    • Sommelierski pripomočki
    • Osnove strežbe in načini serviranja
    7. ENOGASTRONOMIJA
    • Osnove druženja vina in jedi
    8. DOBRE PRAKSE
    • Predstavitev eminentnih vinarjev in pokušnje vin
    9. DELOVNO KOSILO
    • Druženje jedi z vini
    20 let tradicije

    Več kot 1000 zadovoljnih slušateljev

    Vse aktivnosti Sommelier.si Academy sodijo pod okrilje SloVino koncepta, ki že 20 let nepretrgoma izobražuje, informira, promovira in soustvarja vinsko kulinarično podobo Slovenije doma in v svetu.

    Več kot 1000 zadovoljnih udeležencev izobraževalnih programov je referenca na katero smo ponosni!

    Dobrodošli ljubitelji dobrih okusov in doživetij!

    Vinsko kulinarična znanja in veščine povezane z vinsko kulturo ter njihov prenos v prakso so esencialni del poslanstva Sommelier.si Academy. Že vse od leta 2000 se skupaj z izjemno skupino sodelavcev sistematsko trudimo za dvig kulture omizja  ter za osveščenost o temah povezanih z vinom in hrano. V izobraževalne procese vključujemo vrhunske strokovnjake, ki izjemno zakladnico znanj nesebično delijo s sodelujočimi na naših izobraževanjih, degustacijah in drugih okusnih doživetjih.

    Ponosni smo na praktična in uporabna znanja, ki jih delimo z vami.Osebno sem vam na voljo za vse podrobnosti in informacije o delovanju Sommelier.si Academy.

    Veselim se naših skupnih, okusnih vinsko kulinaričnih doživetij.

    Dejan Baier
    dejan@baier.si ali 031 766 000

    PARTNERJI IN PODPORNIKIPoglej vse