SloVino festival nagrajenih okusov

 

Tekmovanje Sommelier Selection na pokušnjo
V četrtek, 20. junija 2024, bo v Mariboru potekal SloVino festival. Prvič po 21 letih bo tekmovanje Sommelier Selection nadgrajeno s festivalom, namenjenim dvigu kulture vina in kulture obedovanja.

Z vinarji se bodo srečali sommelierji, gostinci, chefi, vinoljubi in ljubitelji izbranih okusov. Ob poslovnem druženju bodo na pokušino najbolje ocenjena vina tekmovanja, ki jih je v mesecu marcu, med skoraj 400 tekmovalnimi vzorci iz treh držav, izbrala 69 članska
sommelierska komisija. Dodatno bodo na pokušino še nekatera prestižna vina članov SloVino koncepta.

Festival bo za obiskovalce odprt med 16. in 20. uro.
V strokovnem delu bo potekalo srečanje članov SloVino Sommelier kluba in članov strokovnega Društva vinskih svetovalcev Sommelier Slovenije, ki bodo ob tej priložnosti podelili častno članstvo Alojzu Ceduli, zelo aktivnemu sekretarju zaslužnemu za razvoj sommelierstva.

Tekmovanje Sommelier Selection, ki išče najboljše kombinacije vina z jedmi, organizira Zavod Slovino, ki naslednje leto praznuje četrt stoletja delovanja.
SloVino sicer slovi po svoji Sommelier.si Akademiji, ki po vsej Sloveniji izobražuje sommelierje ljubitelje in profesionalce ter po izvedbi Salona VinDel, mednarodnega salona vina in delikates, ki bo letos v svoji jubilejni petnajsti izvedbi potekal 16. oktobra v Kazinski dvorani in preddverjih Slovenskega
narodnega gledališča v Mariboru.
Podrobnosti o nagrajenih vinih in o festivalu so na voljo na https://www.sommelier.si/festival