Sommelier.si: Je someljersko izobraževanje za vas?

Sommelier spaja vino in hrano

Vam je okušanje in spoznavanje vin v veselje? Imate radi dobra vina in izbrane jedi? Vas zanima kakovostno združevanje vina in hrane za dosego kulinaričnih užitkov? Želite poglabljati ali obnoviti vaša znanja s področja gastronomije? Če ste na ta vprašanja odgovorili pritrdilno je sommeliersko izobraževanje verjetno vaš naslednji izziv, zato berite dalje.

Sommelier izobraževanje za vas? Preverite ponudbo Sommelier.si Academy, ki vključuje sklope zanimivih, okusnih, dinamičnih in z modernimi didaktičnimi pristopi podprtih izobraževalnih vsebin za ljubitelje in profesionalce.

Mini Sommelier je začetni tečaj, ki predstavlja uvod v sommelierstvo.

Sommelier ljubitelj je 28-urni program, na katerem se slušatelji srečajo z osnovami sommelierstva. Tečaj traja sedem dni po štiri šolske ure in se običajno izvaja v popoldanskem času. Na vodenih delavnicah se poskuša 75 slovenskih in tujih vin in spoznava značilnosti vinorodnih dežel. Udeleženci se naučijo osnove okušanja in opisovanja vina. Spoznajo postopke in pripomočke za pravilno postrežbo vina. Osnove druženja vina z jedmi obdelajo najprej teoretično in nato še na sommelierskem delovnem kosilu, kjer pridobljena znanja združijo v praksi. Predavatelji so priznani strokovnjaki z različnih področij. Zavod SloVino izvaja izobraževanje Sommelier ljubitelj na različnih lokacijah po vsej Sloveniji; v Ljubljani, Kopru, Mariboru in povsod tam, kjer se zberejo interesenti.

Izobraževanja somelje višjih stopenj (I., II., in III. stopnja) je namenjeno poglabljanju in širjenju sommelierskih znanj z vključenim prenosom vseh teoretičnih in praktičnih znanj, ki jih potrebuje sommelier.

Tematska predavanja in sklope, kot so:

  • Vinska retorika in retorika
  • Slaba vina (pomanjkljivosti, napake in bolezni vina)
  • Sommelierska strežba
  • Vina sveta
  • Penine in šampanjci
  • Osnove okušanja vin
  • Arhivska vina
  • Bela vina
  • Rdeča vina
  • INDIVIDUALNO pripravljene izobraževalne vsebine za naročnika.

 

Znanje je lahko lepo darilo

sommelier darilni bon
Darilni boni in darilni paketi so lepo darilo za bodoče sommelierje

Na voljo so poimenski darilni boni za sommelierska izobraževanja. Z njimi lahko komu podarite znanje in pokušino vin hkrati ali pa z njimi polepšate .dan sebi.

Podrobnejši program izobraževanja in informacije o razpisanih terminih so na voljo tukaj 

Kakovostno ponudbo sommelierskih pripomočkov najdete na specializirani sommelierski strani www.vin.si